UMTİK 2024
20. ULUSLARARASI MAKİNE TASARIM VE İMALAT KONGRESİ
14-17 Ağustos
2024
Atılım Üniversitesi
Ankara, Türkiye
UMTİK Hakkında
UMTİK-2024
20.ULUSLARARASI MAKİNE TASARIM VE İMALAT KONGRESİ
14-17 Ağustos 2024, Ankara- Türkiye
BİLDİRİLER VE ÖZEL OTURUM ORGANİZASYONU İÇİN ÇAĞRI:
Sayın Meslektaşlar,
Sizi, 14-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek UMTIK 2024 konferansına davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu etkinlik, tarihi önemi nedeniyle Atılım Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenecek ve Ankara'nın bu alandaki tarihi öneminden dolayı seçilmiştir. Ankara, 1984'te Ankara'daki ODTÜ Kampüsü'nde düzenlenen ilk UMTIK Konferansı'nın kurucu girişimcilerinden ve düzenleyicilerinden biri olan Profesör Metin Akkök'ün memleketi olarak özel bir yer tutmaktadır. Profesör Akkök, 1984 yılındaki ilk UMTIK Konferansı'ndan başlayarak, 11 Mayıs 2023 tarihindeki vefatına kadar, ardı ardına gelen UMTIK konferanslarına özverili bir katkıda bulunmuştur. Profesör Akkök'ün UMTIK konferanslarının başarısına ve prestijine yaptığı değerli katkıları anısına, UMTIK 2024, Profesör Metin Akkök'ün anısına adanmıştır.
Konferansın ilk günü olan 14 Ağustos 2024, Profesör Akkök'ü anma günü olarak ayrılmıştır. Bu etkinlikler, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde görevli meslektaşları ve eski öğrencileri tarafından düzenlenen konuşmalar, bilimsel makaleler, paneller ve seminerleri içerecektir.
Devamını OkuUMTİK 2024'ye Kalan Süre
Gün
Saat
Dakika
Saniye
ONURSAL OTURUM BAŞKANLARI
Destekleyici Üniversite Rektörleri
Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ
Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR
Prof. Dr. Türkay DERELI
Prof. Dr. Ihsan SABUNCUOĞLU
Kongre Kapsamı
Endüstri 4.0 uygulamaları ve vaka analizleri
Esnek ve dağıtık imalat sistemleri
İmalat sistemleri ve süreçlerinin modellenmesi ve simülasyonu
Katmanlı (eklemeli) üretim
Makina elemanlarında ve mekanik sistemlerdeki hasar oluşumunun modellenmesi ve analizi
Makina tasarımı ve imalatında ileri malzemeler
Makina tasarımı ve uygulamaları
Mikro elektro-mekanik sistemlerin (MEMS) mekanik tasarımı ve üretimi
Mühendislik tasarım metodolojisi ve tasarım modelleri
Mühendislik tasarımında yeni yaklaşımlar
Otomotiv Mühendisliğinde tasarım, simülasyon, modelleme, üretim ve güvenlik
Raylı Sistemlerde tasarım, simülasyon, modelleme, üretim ve güvenlik
Tasarım ve İmalatta Etik İlkeleri
Talaşlı üretim ve metal şekillendirme teknolojileri
Tasarım ve imalatta sürdürülebilirlik
Tasarım ve imalatta yeni gelişen teknolojiler
Tasarım ve üretimde mühendislik eğitimi
Tasarımda algılayıcı teknolojileri ve ağ-yapılar
Tasarımda yaratıcılık ve yenileşim
Uzay ve Havacılık Mühendisliğinde tasarım, simülasyon, modelleme, üretim ve güvenlik
Ulaşım güvenliği için tasarım
Üretim süreçlerinin tasarımı
Üretimde akıllı sistemler
Zeki ve akıllı ürün tasarımı
Hesaplamalı Mekanik ve Uygulamaları
Tasarım ve İmalatta Yapay Zeka Uygulamaları
Tasarım ve İmalatta Yıkıcı Teknolojilerin Etkisi
Onursal Ana Konuşmacı
Prof. Dr. Yusuf ALTINTAŞ
British Columbia Üniversitesi
Oturum tarih saati: Belirlenecek
Makine İzlemesi için Dijital İkiz
Mevcut araştırmamızın amacı, herhangi bir CNC Makine takımına kolayca entegre edilebilen sağlam takip ve süreç kontrol sistemleri geliştirmektir. İşleme işlemi kuvvetleri, tork, güç, yonga yükü, titreşimler, sürücü yükleri, servo kontur ve eğrisel takım yollarındaki hacimsel hataların matematiksel modelleri fiziksel işleme işlemlerinden önce geliştirilip simüle edilir. CNC'nin doğasından gelen duyusal veriler, servo izleme hataları, spindle-fee drive torku ve gücü, gerçek eks pozisyonları ve hızları ile birlikte, makineye monte edilmiş analog sensörlerden alınan veriler parçaları işleme sırasında toplanır. Dijital ikizden ve gerçek işlemeden tahmin edilen bilgiler, takılma ve takım kırılmasını tespit etmek, takım aşınmasını ve parçada bırakılan kontur hatalarını izlemek, makine spindle ve besleme sürücülerindeki aşınma ve hataları izlemek için entegre edilir. Aynı zamanda sensör verileri, malzeme, takım ve makine parametrelerinin belirsizliklerini fizik ve Yapay Zeka yöntemleri kullanarak iyileştirmek için kullanılır. Teknoloji, makine takımlarını akıllı ve kendi kendini düzeltme sistemleri haline getirmeyi amaçlamaktadır. Şu anda geliştirilen teknoloji, University of British Columbia tarafından endüstriye ve akademiye lisanslanmıştır. Fraunhofer Enstitüsü ile ortaklık içinde yürütülen araştırma, Sandvik Coromant, Pratt & Whitney Canada, Siemens CNC, Türkiye'den Alp Aerospace, İsviçre'den Liechti ve Kore'den DN Solutions tarafından desteklenmektedir.
UMTİK Kongreleri Tarihçesi
Önceki UMTİK konferanslarının web sitelerini ziyaret etmek için aşağıdaki haritada ilgili yılın konferansına tıklayınız.
Ana Konuşmacılar
UMTIK 2024 Ana Konuşmacılar
Oturum tarih saati: Belirlenecek
Vektör 3D Baskı: Eğri Dilimlemeden Sürekli Fiber Takviyesine
Eklemeli üretim genellikle 3D baskı olarak adlandırılır, ancak çoğu durumda üretim hala 2.5D şeklinde gerçekleşir - malzemeler, sabit bir baskı yönlendirmesi boyunca katman katman biriktirilir, bu da 3D baskının esnekliğini kısıtlar. Mevcut 2.5D baskı uygulamasının genel olarak tanımlanan sorunları, i) malzeme katmanları arasındaki zayıf mekanik dayanıklılık, ii) kaldırılması zor olan ek destek yapıları ve malzeme ile üretim süresinin kaybına neden olabilir, iii) baskı modellerinin yüzeyinde merdiven görünümüdür. Ayrıca, bu düzlemsel üretim, "kaslardaki tendonlar" gibi tasarlanmış yollar boyunca karbon fiber gibi anizotropik güçlü malzemeleri veya gelişmiş elektriksel/biyolojik fonksiyonlar için eğri yüzeylerin üzerine baskı yapmayı da engeller. Bu, 3D baskı teknolojisinin hızlı büyümesini sınırlar. Bu kısıtlamalar, malzemeleri dinamik olarak değişen yönlere doğru ekstrüde eden Vektör 3D Baskı (Vec3DP) stratejisi ile aşılabilecektir. 3D yazıcıya daha fazla Serbestlik Derecesi (DoF) eklemek ve çok eksenli hareketini kontrol etmek, donanımda uygulamak daha az zordur. Kaynak yapmak için kullanılan robot kolları veya gelişmiş çok eksenli frezeleme makineleri, bu tür hareketi zaten gerçekleştirmiştir. Ancak, mevcut teknoloji, Vec3DP'nin karmaşık geometriye ve malzeme dağılımına sahip modeller için etkili bir şekilde optimize edilmiş araç yolları/hareketlerini üretebilen bir hesaplama çekirdeğine sahip değildir, ancak bazı pilot çalışmalar, nispeten basit modeller üretebilen bazı çalışmalar mevcuttur. Bu konuşmada, Vec3DP'nin sınırlarını itmek için bir alan tabanlı hesaplama paradigmasını inceleyen son araştırma çabamızı tanıtacağım.
Prof. Dr. Charlie C. L. WANG
Özel Oturumlar
Design and Human Interface
Düzenleyiciler:
Professor Dr. Tetsuro OGI, Keio University
Assistant Professor Dr. Kei MATSUOKA, Kagawa University
Düzenleyiciler Hakkında
Tetsuro Ogi, Keio Üniversitesi'nde Sistem Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Okulu'nda profesördür. 1986 yılında Tokyo Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı ve Mitsubishi Araştırma Enstitüsü'nde araştırmacı olarak göreve başladı. 1994 yılında Tokyo Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği doktorasını tamamladı ve 1996 yılında Tokyo Üniversitesi'nde doçent unvanını aldı. 2004 yılında Bilgisayar Bilimi Bölümü, Tsukuba Üniversitesi Sistemler ve Bilgi Mühendisliği Lisansüstü Okulu'na doçent olarak atandı. 2008 yılında Keio Üniversitesi'ne geçti. Araştırma alanları arasında insan arayüzü, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yüksek varlık iletişimi vb. bulunmaktadır.
Kei Matsuoka, Kagawa üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yardımcı doçenttir. 2014 yılında Keio Üniversitesi Sistem Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Okulu'nu tamamladıktan sonra GK Tech Inc. şirketinde araştırmacı olarak göreve başladı. 2020 yılında Shonan Institute of Technology Mühendislik Fakültesi, Disiplinlerarası Tasarım Bilimi Bölümü'nde yardımcı doçent oldu. 2023 yılında Chiba Üniversitesi'nde Tasarım Bilimi alanında doktorasını tamamladı. Araştırma alanları arasında Medya Tasarımı, Sanal Gerçeklik, Etkileşimli Tasarım, Evrensel Tasarım ve Zaman Ekseni Tasarımı bulunmaktadır. 2024 yılı itibarı ile de Kagawa Üniversitesinde görev almaktadır.
Kapsam
Son zamanlarda ürün tasarımındaki durum önemli ölçüde değişmektedir. Birçok sistem çok fonksiyonlu ve karmaşık hale gelmiş, birçok kullanıcı için kullanımı kolay değildir. Ürün tasarımı alanında, ürünlerin fiziksel olarak üretilmeden önce dijital teknolojiler kullanılarak sanal olarak tasarlandığı sanal mühendislik konsepti ortaya çıkmıştır. Ayrıca, COVID-19 pandemisinin etkisiyle online iletişim hızla popüler hale gelmiş ve ürün tasarımı alanında da kullanılmaktadır. Bu durumda, kullanıcılar için kullanılabilirliği düşünmek ve insan arayüzü açısından tasarım yapmak önemlidir. Ancak, insan arayüzlerinin bileşen teknolojileri hızla ilerlemekte ve etkili insan arayüzü tasarımında VR/AR, metaverse, AI, IoT, tele-immersion, iletişim robotu gibi ileri teknolojilerin etkili bir şekilde uygulanması önemlidir. Bu özel oturumda, çağdaş teknolojilerin uygulanmasını içeren insan arayüzü açısından yeni bir tasarım yaklaşımını tartışacağız.
Konular arasında (ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla):
- İnsan arayüzü
- Kullanılabilirlik
- VR/AR
- AI ve makine öğrenimi
- IoT
- Tele-immersion
- İletişim robotu
- Çevrimiçi iletişim
- Metaverse
- İnteraktif tasarım
- İnsan odaklı tasarım
- Kansei mühendisliği
Design Science and Timeaxis Design
Düzenleyiciler:
Professor Dr. Yoshiyuki MATSUOKA, Keio University and Waseda University
Associate Professor Dr. Takeo KATO, Keio University
Düzenleyiciler Hakkında
1982'den 1996'ya kadar, Dr. Yoshiyuki Matsuoka, Nissan Motor Co. Ltd. için birçok yolcu aracını tasarladı ve tasarım departmanını yönetti. Aynı zamanda Japon Tasarım Bilimi Derneği'nin başkanlığını ve Japon hükümeti kuruluşlarının komite üyeliğini üstlendi.
Şu anda Keio Üniversitesi'nde fahri profesör ve Japonya'da Waseda Üniversitesi'nde misafir profesördür. TasarımJuku'nun başkanlığını yapmaktadır, bu platform tasarımcılar, mühendisler, araştırmacılar ve tasarımın çeşitli alanlarındaki öğrenciler için bir buluşma noktası sunar.
Genellikle tasarım bilimi üzerine araştırma yapmış ve AGE düşünce modeli, çokuzay tasarım modeli ve tasarım ikiciliği gibi yeni teoriler oluşturmuştur. Araştırmaları için Uluslararası Ergonomi Derneği'nden 2002 Liberty Mutual En İyi Makale Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül almıştır. Ayrıca Who'sWho in the World ve Science and Engineering Edition'da listelenmiştir.
Takeo Kato, Keio Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde doçenttir. Aynı zamanda Japon Tasarım Bilimi Derneği, Japonya Tasarım Mühendisliği Derneği ve Kansei Mühendisliği Derneği'nin yürütme kurulu üyesidir.
Araştırmaları, ürün geliştirmenin kalitesini ve verimliliğini artırmak amacıyla tasarım teorisi ve metodolojisine odaklanmaktadır. Araştırma konuları arasında eğrisel/yüzey tasarımının generatif tasarımı; NIRS, EDA ve kardiyografi kullanarak etkileşimsel/Kansei durumunun tahmin edilmesi; sağlam/set tabanlı tasarım; yaratıcılık destek araçları; ve refah cihazlarının ergonomik tasarımı bulunmaktadır.
Kapsam
Günümüzde karşılaşılan çeşitli zorluklara, çevresel sorun, güvenlik sorunu, duygusal değerin yerine getirilmesi gibi, toplumu bekleyen çeşitli zorluklara karşı gelmek için tüm uzman tasarım alanlarının bilgisini entegre etmek ve aynı tanımayı paylaşarak çalışmak gerekmektedir. Bu hedefe doğru ilerlemek için "Tasarım Bilimi"ni ortak bir temel olarak oluşturmak hayati öneme sahiptir.
Bu özel oturumda, tasarım alanlarının entegrasyonu ve aynı tanımayı paylaşarak çalışmaları hakkında "Tasarım Bilimi"nin anlamını ve çerçevesini tartışıyoruz. Ayrıca, "Zaman Ekseni Tasarımı"nı savunuyoruz, bu da "Tasarım Bilimi"ni uygulayan yeni bir paradigmadır. "Zaman Ekseni Tasarımı", nesne/hizmetin bağlamının zamanla değişen dalgalanmalarına karşılık vermek için tasarım teorisine ve metodolojisine zaman ekseninin kavramını tanıtır. Hizmet tasarımı ve biyolojiden esinlenmiş tasarım, değeri artırmak ve nesne/hizmetin sürekli kullanımıyla duygusal bağ kurmayı amaçlamaktadır.
Konular arasında (ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla):
- Tasarım bilimi
- Tasarım teorisi
- Tasarım modeli
- Tasarım yöntemi/metodoloji
- Tasarım uygulaması
- Zaman ekseni tasarımı
- Hizmet tasarımı
- Biyolojiden esinlenmiş tasarım
- Optimal/sağlam tasarım
- Oluşan tasarım
- Generatif tasarım
- Duygusal tasarım
- Ergonomik tasarım
- Eklemeli imalat için tasarım
Esnek sistemler dinamiği ve işleme kararlılığı
Oturum Yöneticileri:
Dr. Z. Murat Kılıç , Mühendislik Fakültesi, Manchester Üniversitesi
Prof. Jixiang Yang, Makine Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Dr. Mohit Law , Makine Takım Dinamikleri Laboratuvarı, Mekanik Mühendislik Bölümü, Hindistan Teknoloji Enstitüsü Kanpur
Düzenleyiciler Hakkında
Dr. Kilic, Manchester Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesidir. Doktorasını ve Postdoktora araştırma deneyimini British Columbia Üniversitesi'nden aldı ve Pratt & Whitney Canada ile ITRI Intelligent Machine Tools Division'da 2.5 yıl endüstri deneyimine sahiptir. Araştırma ilgi alanları işleme dinamikleri, üretim operasyonlarının dijital ikizlemesi, yüksek performanslı araçlar ve süreç optimizasyonu üzerinedir. Kendisi, International Journal of Machine Tools and Manufacture'in İnceleme Komitesi Üyesi olup, daha önce 3 yıl Yardımcı Editör olarak görev yapmıştır. Dr. Kilic, Production Engineering International Academy (CIRP) için bir Araştırma İştiraki Üyesidir. Ortak yazarlık yaptığı makaleler ASME Blackall ve Machine Tool Gage Ödülü'nü (2012) ve SIGGRAPH Asia'da En İyi Teknik Makale Ödülü'nü (2022) almıştır.
Dr. Yang, şu anda Çin'in Wuhan şehrinde bulunan Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Dijital Üretim profesörüdür. Makine Mühendisliği alanında doktora derecesini 2015 yılında HUST'den aldı. 2012'den 2014'e kadar British Columbia Üniversitesi (UBC) Vancouver ile ortak doktora öğrencisiydi. 2015-2017 ve 2017-2019'da sırasıyla HUST ve UBC'de Postdoktora Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Araştırma ilgi alanları arasında kontrol, yol optimizasyonu, CNC işleme ve robotik üretim bulunmaktadır. Production Engineering International Academy (CIRP) için bir Araştırma İştiraki Üyesidir. Robotik ve Bilgisayar Entegreli İmalat, International Journal of Machine Tools and Manufacture, ASME Journal of Manufacturing Science and Engineering gibi dergilerde ilk veya sorumlu yazar olarak yayımlanan 37 makalesi bulunmaktadır.
Dr. Law, Hindistan Teknoloji Enstitüsü Kanpur'da Mekanik Mühendislik Bölümü'nde Doçenttir. Doktorasını British Columbia Üniversitesi'nden aldı. Hindistan, ABD, Kanada ve Almanya'da eğitim aldı ve çalıştı. Araştırma ilgi alanları makine takımlarının neden ve nasıl titreştiğini anlama, bu titreşimleri ölçme ve en iyi şekilde azaltma üzerine odaklanmaktadır. Kendisi ve grubu, kesim ve makine takım endüstrilerine faydalı olan kullanım odaklı temel araştırmalar üzerinde çalışmaktadır. Araştırma ve öğretim alanındaki birçok ödülü almıştır. CIRP - Production Engineering International Academy'nin tek Hintli üye ortağıdır.
Kapsam
İnce cidarlı yapıların esnek işleme sistemleri kullanılarak çok eksenli frezeleme, tornalama ve taşlama işlemleri, ince araçlar ve makinelerle entegre edilmiş esnek robot kollarının mil ile birleştirilmesi gibi bir dizi zorluk içermektedir. Titreşimler, tırlama ve boyutsal hatalar nedeniyle bu işlemler birçok içsel zorluk içermektedir. Takım tezgahları, yapay zeka destekli yaklaşımlar ve işlem modelleme gibi son zamanlardaki yenilikler, titreşimleri en aza indirerek ve hataları telafi ederek neredeyse optimal kesme performansını vaat etmektedir. Bu oturum, aşağıdaki ve ilgili konulara odaklanacaktır:
Oturum, aşağıdaki ve ilgili konulara odaklanacaktır:
- Makine takımı titreşimleri ve esnek işleme sistemleri (ince cidarlı frezeleme, kabuk tornalama ve robotik işleme gibi) için modelleme, simülasyon veya dijital ikizleme çözümleri;
- Esnek sistemlerin sistem tanımlama, modal analiz veya süreç izleme;
- Esnek işleme sistemlerinde sohbetten kaçınma, aktif ve pasif sönümleme çözümleri, takım geometri tasarımı veya yol planlama stratejileri;
- Robotic parlatma gibi uyumlu taşlama işlemlerinde aktif kontrol;
- Titreşim tahmin ve kontrolünde Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi kullanımı;
- Esnek işleme sistemlerinde doğrusuzluklar;
- Turn-torna, titreşim destekli işleme veya mikro işleme gibi özel zorlu işlemler;
- Additif imal edilmiş parçaların işlenmesi ile ilgili zorluklar.
Gönderimler Hakkında
En fazla 2 sayfa uzunluğundaki genişletilmiş özetler, 11 punto yazı tipi ve düzenli kenar boşluklarıyla iletişim adresine gönderilecektir. Genişletilmiş özetlerde çalışmanın amaçları ve hedefleri, literatürün kısa bir açıklamasıyla birlikte önerilen çalışmanın motivasyonu ve yeniliği açıklanmalıdır.
Kabul edilen genişletilmiş özetler, UMTIK konferansının özel oturumunda 15 dakikalık bir sunum için davet edilecektir. Daha sonra seçilen çalışmalar, imalat mühendisliği alanında önemli bir açık erişimli dergi olan Journal of Manufacturing and Materials Processing'in (Etki faktörü: 3.2) ilgili özel sayısına orijinal araştırma makaleleri göndermek üzere davet edilecektir.
Lütfen özel sayının kapsamı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edin:
https://www.mdpi.com/journal/jmmp/special_issues/EH44MN9FKV.
İletişim Adresleri:
Z. Murat Kılıç PhD
Dijital Üretim Öğretim Görevlisi
Mühendislik Fakültesi
Manchester Üniversitesi, Manchester M13 9PL, Birleşik Krallık
E-posta: zekaimurat.kilic@manchester.ac.uk
Mohit Law PhD
Doçent
Makine Takım Dinamikleri Laboratuvarı, Mekanik Mühendislik Bölümü
Hindistan Teknoloji Enstitüsü Kanpur, Kanpur 208016, Hindistan
E-posta: mlaw@iitk.ac.in
Jixiang Yang PhD
Dijital Üretim Profesörü
Makine Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi
Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Wuhan 430074, Çin
E-posta: jixiangyang@hust.edu.cn
Yapı Çevresinde Sürdürülebilir Tasarım ve İşletme için Yenilikçi Çözümler
Oturum Yöneticisi:
Doç. Dr. Cihan TURHAN , Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Atılım Üniversitesi
Dr. Cristina CARPINO , Mekanik, Enerji ve Yönetim Mühendisliği Bölümü DIMEG, Calabria Üniversitesi
Düzenleyiciler Hakkında
Cihan Turhan, Türkiye'deki Atılım Üniversitesi'nde Enerji Sistemleri Mühendisliği alanında doçenttir. Lisansüstü ve doktora derecelerini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği üzerine almıştır. Aynı zamanda HVAC sistemleri için gelişmiş kontrol teknikleri üzerine Ferrara/İtalya'da çalışmıştır. Şu anda American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers'ın bir üye asistanıdır. Enerji sistemleri üzerine birçok uluslararası ve ulusal fonlu projeye liderlik etmiştir. Ayrıca Dr. Turhan, "Journal of Building Design and Environment" dergisinin editöryal kurulu üyesidir.
Araştırmaları, bina enerji verimliliği, yenilenebilir enerji teknolojileri, enerji sistemlerinde yapay zeka, akıllı sistemler ve iç ve dış mekan termal konfor konularına odaklanmaktadır.
Dr. Cristina Carpino, İtalya'daki Calabria Üniversitesi Mekanik, Enerji ve Yönetim Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. 2011 yılında Bina Mühendisliği ve Mimarlık alanında mezun oldu ve tezini binalardaki enerji tüketimini azaltmak için pasif güneş sistemlerinin kullanımına odakladı. 2019 yılında, Sıfır Enerji Binaları (nZEB) konusunu ele alan İnşaat ve Endüstri Mühendisliği dalında doktorasını tamamladı. Araştırması özellikle sıcak iklimler için yenilikçi teknik çözümleri ve mekanın etkisini inceledi. Dr. Carpino, enerji verimliliği sektöründe yaygınlaşmış bilimsel yayınlarda aktif olarak yer aldığı ulusal ve uluslararası araştırma projelerine katıldı. Enerji performansı mevzuatında, çevresel sürdürülebilirlik derecelendirme sistemlerinde ve dinamik enerji simülasyonunda uzmandır. Özellikle bina enerji sertifikasyonu alanında Calabria Üniversitesi'nde eğitim faaliyetlerine katılmaktadır. Araştırması sürdürülebilir bina tasarımı, mevcut yapıların yenilenmesi, akıllı binalar ve yenilenebilir enerji entegrasyonu üzerine odaklanmış olup, inşaat sektöründe yeşil uygulamaları teşvik etmek için ekodizayna vurgu yapmaktadır.
Kapsam
Yapı çevresinde sürdürülebilir tasarım ve işletme için yenilikçi çözümler, mimari tasarım, inşaat ve işletme alanlarında sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan son teknoloji metodolojileri, teknolojileri ve uygulamaların kapsamlı bir değerlendirmesini içermektedir. Bu oturumun kapsamı, yeşil bina malzemelerindeki ilerlemeler, enerji verimli sistemler, yenilenebilir enerji entegrasyonu, akıllı bina teknolojileri ve sürdürülebilir kentsel planlama stratejileri gibi konuları içermekle birlikte, kaynak kullanımını optimize etmek, çevresel etkiyi en aza indirmek, oturan sağlığı ve refahını artırmak, iklim değişikliği ve doğal afetlere karşı direnç oluşturmak için yenilikçi yaklaşımları da içermektedir. Bu oturum, çok disiplinli bir perspektifi benimseyerek, mevcut zorlukları yalnızca ele almamakla kalmayıp aynı zamanda gelecekteki yapı çevresindeki sürdürülebilirlik gereksinimlerine proaktif bir şekilde uyum sağlayan çığır açan çözümlere odaklanmayı amaçlamaktadır.
Konular arasında (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere):
- Binalar için yenilikçi malzemeler
- İleri enerji teknolojileri
- İç hava kalitesi
- Sağlık ve esenlik
- Termal konfor ve hissiyat
- Enerji verimliliği
- Yenilenebilir teknolojiler
- İklim değişikliği
- İç mekan iklimi
- Zeki tasarım ve çözümler
- Sıfır ve pozitif enerji binaları
- Özel yapı çevreleri
- CO2 emisyonlarını azaltma
- Enerji talebinin azaltılması ve dengeleme
- Yenilikçi enerji sistemleri
- Yapı çevresinde kişiselleştirilmiş sistemler
- Yapı çevresinde CFD simülasyonları
- Bina enerji simülasyonları
Gönderiler Hakkında
Seçilen gönderilen makalelerin uzatılmış versiyonları, "Journal of Building Design and Environment" dergisinin özel bir sayısına gönderilecektir.
Bir makale göndermeye ilgi duyuyorsanız, lütfen ilginizi şu adrese gönderin:
Special Issue Link
İletişim Adresleri:
Doç. Dr. Cihan TURHAN
Atılım Üniversitesi
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Kızılcasar Mahallesi 06830
Gölbaşı/İncek/Ankara/TÜRKİYE
E-posta: cihan.turhan@atilim.edu.tr
Gönderim Son Tarihi: 2024-08-31
JBDE Editöryal Ofis E-posta: jbde@omniscient.sg
Yazar Kılavuzları için Lütfen Şuraya Başvurun: http://ojs.omniscient.sg/index.php/jbde/page/author_guidelines
Çevrimiçi Gönderi için Lütfen Şuraya Giriş Yapın: http://ojs.omniscient.sg/index.php/jbde/login
Paneller
TRİZ (Yaratıcı Problem Çözme Teorisi) Paneli
Düzenleyici:
Burak Can ÇİÇEK- ROKETSAN
Düzenleyici Hakkında
1987 yılında Ankara’da doğmuş olan Burak Can ÇİÇEK, Roketsan A.Ş.’de Kıdemli Lider Sistem Mühendisi olarak çalışmaktadır. 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra Roketsan A.Ş.’de çalıştığı sırada 2014 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 15 yılı aşkın süredir Roketsan A.Ş.’de çalışan Burak Can ÇİÇEK, yapısal ve dinamik analiz sorumlusu, proje yöneticisi, sistem mühendisi, proje teknik yöneticisi ve sistem test ve değerlendirme birim yönetici görevlerinde çalışmıştır. 2016 yılından itibaren TRIZ konusunda çalışmalarını sürdüren Burak Can ÇİÇEK, Seviye-3 sertifikaya sahiptir. Bu zamana kadar 300’den fazla savunma sanayii çalışanına TRIZ eğitimi vermiş olup Roketsan Akademi ve Savunma Sanayii Akademide TRIZ eğitimleri vermektedir.
AMAÇ
Mühendislik problemlerine yaratıcı, yenilikçi ve hızlı çözüm bulmayı sağlamaktır. Buna ilave olarak mühendislik problemlerinin çözümüne yönelik sistematik bir bakış açısı kazandırmaktır.
UMTİK 2024
Uluslararası Program Komitesi Üyeleri
Name |
Surname |
Country |
Erdem | ACAR | TÜRKİYE |
Serpil | ACAR | BİRLEŞİK KRALLIK |
Samet | AKAR | TÜRKİYE |
M. Oktay | ALNIAK | TÜRKİYE |
Ali M. | ALSAMHAN | SUUDİ ARABİSTAN |
Yusuf | ALTINTAŞ | KANADA |
Carla | ANFLOR | BREZİLYA |
Ömer | ANLAĞAN | TÜRKİYE |
Ahmet Hakan | ARGEŞO | TÜRKİYE |
Özgür | ASLAN | TÜRKİYE |
Hediye | ATİK | TÜRKİYE |
Paulo Jorge | BÁRTOLO | SINGAPORE |
Bekir | BEDİZ | TÜRKİYE |
Erhan | BUDAK | TÜRKİYE |
Mehmet | ÇELİK | TÜRKİYE |
Barış | ÇETİN | TÜRKİYE |
Shun Fung | CHIU | FİLİPİNER |
Ender | CİĞEROĞLU | TÜRKİYE |
Leo | COURTY | FRANSA |
Samad | DADVANDIPOUR | MACARİSTAN |
Yılser | DEVRİM | TÜRKİYE |
László | DUDÁS | MACARİSTAN |
Ferenc | ERDELYI | MACARİSTAN |
Abdülkadir | ERDEN | TÜRKİYE |
Zühal | ERDEN | TÜRKİYE |
Kaan | ERKORKMAZ | KANADA |
Tahir | FİDAN | TÜRKİYE |
Faby | FONG | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Necdet | GEREN | TÜRKİYE |
Greg | GIBBONS | BİRLEŞİK KRALLIK |
Jui-Pin | HUNG | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Wen-Yuh | JYWE | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Bilgin | KAFTANOĞLU | TÜRKİYE |
Çetin | KARATAŞ | TÜRKİYE |
Yiğit | KARPAT | TÜRKİYE |
Şükran | KATMER | TÜRKİYE |
Takeo | KATO | JAPONYA |
Yusuf | KAYNAK | TÜRKİYE |
Zafer | KAZANCI | BİRLEŞİK KRALLIK |
Behzat Bahadır | KENTEL | TÜRKİYE |
Z. Murat | KILIÇ | BİRLEŞİK KRALLIK |
Gökhan | KİPER | TÜRKİYE |
Bahattin | KOÇ | TÜRKİYE |
Ramji | KOONA | HİNDİSTAN |
Gökhan | KÜÇÜKTÜRK | TÜRKİYE |
İsmail | LAZOĞLU | TÜRKİYE |
Kuan-Ming | LI | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Yangmin | LI | HONG KONG |
Raphael | LORAIN | FRANSA |
Ming-Chyuan | LU | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Tzuo Liang | LUO | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Kei | MATSUOKA | JAPONYA |
Yoshiyuki | MATSUOKA | JAPONYA |
Pınar | MENGÜÇ | TÜRKİYE |
Tomoyuki | MIYASHITA | JAPONYA |
Tuğrul | ÖZEL | ABD |
Gökhan | ÖZGEN | TÜRKİYE |
Emre | ÖZLÜ | TÜRKİYE |
Fahrettin | ÖZTÜRK | TÜRKİYE |
Katta Durga | PRASAD | HİNDİSTAN |
Ferit | SAİT | TÜRKİYE |
İbrahim Etem | SAKLAKOĞLU | TÜRKİYE |
Durmuş Tayyar | ŞEN | TÜRKİYE |
Eiji | SHAMATO | JAPONYA |
Sergey | SHEVTSOV | RUSYA |
Vadim S. | SILBERSCHMIDT | BİRLEŞİK KRALLIK |
Uğur | ŞİMŞİR | TÜRKİYE |
Meng-Shiun | TSAI | TAYVAN ÇİN CUMHURİYETİ |
Cihan | TURHAN | TÜRKİYE |
Ali | ÜNÜVAR | TÜRKİYE |
Min | WAN | ÇİN HALK CUMHURİYETİ |
Selçuk | YAHŞİ | TÜRKİYE |
Ulaş | YAMAN | TÜRKİYE |
Tanfer | YANDAYAN | TÜRKİYE |
Hakan | YAVAŞ | TÜRKİYE |
Wong Kuan | YEW | MALESYA |
Çağrı Vakkas | YILDIRIM | TÜRKİYE |
Ali Rıza | YILDIZ | TÜRKİYE |
Bülent | YILMAZ | TÜRKİYE |
Oğuzhan | YILMAZ | TÜRKİYE |
Michael | ZAEH | ALMANYA |
UMTİK 2024
Düzenleme Komitesi Üyeleri
- Prof. Dr. M. Cemal ÇAKIR
- Makine Mühendisliği Bölümü
- Uludağ Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. M. Cemal ÇAKIR
- Makine Mühendisliği Bölümü
- Uludağ Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Dr. Barış ÇETİN
- FNSS
- E-Posta
- Prof. Dr. S. Engin KILIÇ
- Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü
- Atılım Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. Erhan İlhan KONUKSEVEN
- Makine Mühendisliği Bölümü
- ODTÜ
- E-Posta
- Websayfası
- Dr. Öğrt. Üyesi Bahram LOTFI
- Makine Mühendisliği Bölümü
- TOBB ETÜ
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. Ali ORAL
- Makine Mühendisliği Bölümü
- Balıkesir Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. İ. Etem SAKLAKOĞLU
- Makine Mühendisliği Bölümü
- Ege Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. Ulvi ŞEKER
- Makine Mühendisliği Bölümü
- Gazi Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Dr. Öğrt. Üyesi Damla TOPALLI
- Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Atılım Üniversitesi
- E-Posta
- Websayfası
- Prof. Dr. H. Özgür ÜNVER
- Makine Mühendisliği Bölümü
- TOBB ETÜ
- E-Posta
- Websayfası
“Profesör Metin AKKÖK'ü Anma Günü”
Düzenleme Komitesi
UMTİK 2024 Bilimsel Sekreteryası
UMTİK 2024'ye Bildiri Gönder
Değerli akademisyenler ve sanayicileri, UMTİK 2024 kongresine katılmaları için davet ediyoruz. Bildiri göndermek isteyen katılımcılar, ilgili yazarın (Corresponding author) tam adresi, telefon numarası, faks numarası ve e-posta adresi ile tam metinleri göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen bildiriler uluslararası program komitesi tarafından incelenecektir (Double Blind Peer Review). Kabul edilen bildiriler, nihai revizyonların ardından UMTİK CMT sistemine yüklenerek, konferansa kayıt olmaları istenilmektedir.
Sunumu yapacak olan yazarların 24 Temmuz 21 Temmuz 2024 tarihine kadar Konferans kayıt işlemlerini tamamlamaları rica olunur. Bu tarihe kadar kayıtlarını tamamlamamış olan yazarların bildirileri yayınlanmayacaktır. Kabul edilen bildiriler konferans bildiri kitabında yayınlanacaktır.
Bildirilerin gönderimi dahil tüm iletişimler e-posta ve internet ortamında gerçekleştirilecektir. Bildirilerinizi göndermek için buradan CMT sistemine bağlanabilirsiniz.
Bildiriyi websitesinde bulunan kongre bildiri formatına uygun olarak hazırlamanız ve biçimlendirmeniz gerekmektedir.
ÖNEMLİ:Seçilen makalelerin yazarları, MATIM dergisinde yayınlanmak üzere makalelerinin genişletilmiş bir versiyonunu sunmaya davet edilecektir.
ÖNEMLİ:Eğer yazarlar yalnızca makale özetlerini yayınlamak istiyor ve tam makaleyi konferans bildiri kitapçığında yayınlamak istemiyorlarsa, talepleriyle ilgili bir not (açıklama) eklemeleri istenmektedir. Makale kabul edildiğinde, yalnızca makale özeti özet kitabında yayınlanacaktır.
UMTİK 2024 İngilizce Bildiri Formatı |
|
UMTİK 2024 Türkçe Bildiri Formatı |
|
Önemli Tarihler
Event | Date |
---|---|
Bildiri göndermek için son gün: | |
Kabul edilen bildirilerin duyurulması: | |
Bildirilerin son halinin gönderilmesi ve bildiri sahiplerinin kongre kaydı için son gün: | |
Kongre programının duyurulması: | 28 Temmuz 2024 |
UMTİK 2024
Konferans Materyalleri
Dosya İsmi |
Ön İzleme |
İndirme Bağlantısı |
UMTİK 2024 TÜRKÇE POSTER | UMTİK 2024 TÜRKÇE POSTER | |
UMTİK 2024 TÜRKÇE BROŞÜR | UMTİK 2024 TÜRKÇE BROŞÜR | |
UMTİK 2024 SPONSORLUK DOSYASI | UMTİK 2024 SPONSORLUK DOSYASI | |
UMTIK 2024 ÖZETLER KİTAPÇIĞI | UMTIK 2024 ÖZETLER KİTAPÇIĞI | |
UMTIK 2024 KONGRE KİTABI | UMTIK 2024 KONGRE KİTABI |
UMTIK 2024 Programı
Son Güncelleme: 05/08/2024
10:00
Çarşamba, 14 Ağustos, 2024
Prof. Dr. Metin AKKÖK'ün Anma Günü |
||||||||||||||||||||||
8:00 - 9:00 | KAYIT | |||||||||||||||||||||
9:00 - 10:00 |
AÇILIŞ OTURUMU
|
|||||||||||||||||||||
10:00 - 11:00 |
Salon 1 (I1) GENEL OTURUM I Prof. Dr. Metin AKKÖK'ün yaşamı ve başarılarının kutlaması Konuşmacı: Prof. Dr. R. Orhan YILDIRIM Oturum Başkanları: Dr. YAMAN, Dr. HİMMETOĞLU & Dr. ESAT |
|||||||||||||||||||||
11:00 - 11:30 | KAHVE MOLASI | |||||||||||||||||||||
11:30 – 12:00 |
Salon 1 (I2) GENEL OTURUM II Development of Mechanics, Tribology and Lubrication Prof. Dr. Metin AKKÖK'ün sevgi dolu anısına Konuşmacı: Prof. Dr.Bilgin KAFTANOĞLU |
|||||||||||||||||||||
12:00 – 13:00 |
Salon 1 (I3) Sponsorlar Oturumu I
|
|||||||||||||||||||||
13:00 – 14:00 | ÖĞLEN ARASI | |||||||||||||||||||||
14:00 - 15:40 |
Salon 1 (I4) Özel Oturum: Prof. Dr. Metin AKKÖK'ün sevgi dolu anısına Machine Design, Sustainability, Manufacturing and Tribology Oturumun Ortak Başkanları: Drs. YAMAN, HİMMETOĞLU & ESAT
|
|||||||||||||||||||||
15:40 - 16:20 | KAHVE MOLASI | |||||||||||||||||||||
16:20 - 17:40 |
Salon 1 (I5) Özel Oturum: Prof. Dr. Metin AKKÖK'ün sevgi dolu anısına Machine Design and Tribology Oturumun Ortak Başkanları: Drs. YAMAN, HİMMETOĞLU & ESAT
|
|||||||||||||||||||||
19:00 | HOŞGELDİNİZ KOKTEYLİ (Atılım Üniversitesi- Garden Restoranı) |
Perşembe, 15 Ağustos , 2024
9:00 - 10:30 |
Salon 1 (I6) GENEL OTURUM III Digital Twin for Machine Tool Monitoring Konuşmacı: Prof. Dr. Yusuf ALTINTAŞ Dynamic Substructuring and Modelling Linear and Nonlinear Connection Dynamics in Structural Assemblies Using Experimental Data Konuşmacı: Prof. Dr. H. Nevzat ÖZGÜVEN |
||||||||||||||||||
10:30 - 10:45 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
10:45 – 12:15 |
Hall 1 (I7) GENEL OTURUM IV PANEL: YERLİ CNC Denetleyici Moderatör: Berkin Bilge Konuşmacılar: Prof. Dr Yusuf Altıntaş, Prof.Dr. Engin Kılıç, Prof.Dr Onur Tunçer Uğur COŞKUN, CEO of Ad Astra Technology Group Cem ŞİROLU, TIAD YK Üyesi – CEO of Yenasoft |
||||||||||||||||||
12:15 – 13:15 | ÖĞLEN ARASI | ||||||||||||||||||
13:15 - 14:45 |
|
|
|
||||||||||||||||
14:45 - 16:15 |
|
|
|
||||||||||||||||
16:15 – 16:30 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
16:30 - 18:00 |
Salon 1 (I8) GENEL OTURUM V Interpolation Errors of Encoders: Their Influence on The Machine Parts, Determination, Measurement, And Mitigation Konuşmacı: Assoc. Prof. Dr. Tanfer YANDAYAN Value Generation for the Society via Advanced Research: Our experience at Koç University Manufacturing and Automation Research Center Konuşmacı: Prof. Dr. İsmail LAZOĞLU |
Cuma, 16 Ağustos , 2024
9:00 - 10:30 |
Salon 1 (I9) GENEL OTURUM VI Additive Manufacturing of Functionally Graded Materials Konuşmacı: Prof. Dr. Bahattin KOÇ Vector 3D Printing: From Curved Slicer to Continuous Fiber Reinforcement Konuşmacı: Prof. Dr. Charlie C. L. WANG |
||||||||||||||||||
10:30 - 10:45 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
10:45 - 12:00 |
|
|
|
||||||||||||||||
12:00 - 13:00 |
|
|
|
||||||||||||||||
13:00 – 14:00 | ÖĞLEN ARASI | ||||||||||||||||||
14:00 – 14:45 |
Salon 1 (I10) GENEL OTURUM VII Innovation Facilitation at Design Process Konuşmacı: Prof. Dr. Tomoyuki MIYASHITA |
||||||||||||||||||
14:45 - 16:15 |
|
|
|
||||||||||||||||
16:15 – 16:30 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
16:30 - 18:00 |
|
|
|
||||||||||||||||
19:30 | GALA YEMEĞİ |
Saturday, August 17th, 2024
9:00 - 9:45 |
Salon 1 (I11) GENEL OTURUM VIII Environment Friendly Industrial Parks Within the Scope of Carbon Taxes and Global Warming Konuşmacı: Prof. Dr. Birol KILKIŞ |
||||||||||||||||||
9:45 - 11:00 |
|
|
|||||||||||||||||
11:00 - 11:15 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
11:15 - 12:30 |
|
|
|
||||||||||||||||
12:30 – 13:30 | ÖĞLEN ARASI | ||||||||||||||||||
13:30 – 15:00 |
Salon 1 (I12) GENEL OTURUM IX Future for Young Engineers Konuşmacı: Fuat TİNİŞ Approaches to Structural Dynamic Design of Satellite Launch Systems and Verification & Validation in Engineering Analyses Konuşmacı: Mümtaz Afşin ESİ |
||||||||||||||||||
15:00 – 15:15 | KAHVE MOLASI | ||||||||||||||||||
15:15 – 17:15 |
Salon 1 (I13) Genel Oturum X PANEL: TRIZ ve Uygulamaları Moderatör: Burak Can Çiçek |
||||||||||||||||||
17:15 – 18:00 | KAPANIŞ |
Sponsorlarımız
Gümüş Sponsorlar
Bronz Sponsorlar
Destekleyen Enstitüler ve Kurumlar
Önerilen Oteller
Kongre Sekreteryası
Adres
Dinç Sokak Muyar Plaza No:4/25 Çamlık/Ümraniye , İstanbul
E posta
info@originemc.com.tr
Tel
+90 216 372 23 30